Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χρονικό γεγονότων μετά την διακοπή των δρομολογίων του τρένου της Φλώρινας




3/1/2012

Ο Υφυπουργός Άδωνης Γεωργιάδης είχε συνάντηση και εκτενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμυνταίου,    κ. Μάκη Ιωσηφίδη, ο οποίος του εξέθεσε τα βασικότερα προβλήματα της περιοχής και ζήτησε την αρωγή και στήριξή του, καθώς τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι χρονίζοντα και τα αιτήματά μας απολύτως δίκαια…από τα βασικότερα ήταν η επαναφορά των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Για το θέμα του τραίνου ο κ. Γεωργιάδης είχε άμεση επικοινωνία με τον σημερινό Υπουργό Μεταφορών,        κ. Μάκη Βορίδη και ορίστηκε ημερομηνία συνάντησης για να εκτεθούν στον Υπουργό τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την επαναφορά των δρομολογίων.                                         


26/1/2012
Συνέντευξη στη ΕΡΑ Φλώρινας o Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης μετά και από συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Ζηλιασκόπουλο και τον αρμόδιο Υπουργό Μ.Βορίδη. 

«Η σιδηροδρομική γραμμή θα λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες χωρίς οι δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου να χρειαστεί να δώσουν χρήματα για την επαναλειτουργία της γραμμής καθώς είχα συνάντηση και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ έτσι ώστε να στηρίξει οικονομικά την επαναλειτουργία της γραμμής αν θέλει να μη σταματήσουμε και την εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία η ΔΕΗ μεταφέρει λιγνίτη». Επεσήμανε δε πως η ΔΕΗ θα αναλάβει και την αποκατάσταση της γραμμής στο Κλειδί όπου θα ανοίξει και το ορυχείο για την τροφοδοσία των ατμοηλεκτρικών σταθμών




Και φθάνουμε στο σήμερα, 28/1/2012:
362
ημέρες από την διακοπή των δρομολογίων στις 31/1/2011.
257
ημέρες από την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 17/5/2011 να ορίσει «Επιτροπή»

Ούτε δρομολόγια, ούτε επιτροπή… Ντροπή!!

                                                                                                     Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας





5 σχόλια:

  1. S..s
    Είναι καταπληκτική η πρόοδος
    Στην ανάρτηση 13/1/12 florinea@ έχουν προστεθεί
    στο παζλ δύο -2- φωτογραφίες υπουργών !!
    Θα βοηθούσε αν καταγράφονταν και οι αυτούσιες δηλώσεις ή, θέσεις τους πάνω στο θέμα .
    Θα πρέπει, όπως πάντα άλλωστε , να είναι απόλυτα ξεκάθαρες , σαφείς και γι αυτό κατανοητές από τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως, 2 φωτογραφίες υπουργών σε 15 μέρες! Αν και βέβαια η φωτο του κ. Γεωργιάδη θα μπορούσε να υπάρχει ήδη και στο πρώτο.
    Ευχαριστούμε για τις σωστές παρατηρήσεις, θα ψαξουμε στον τύπο για τις ακριβής δηλώσεις τους αν υπάρχουν. Αυτα που αναφέρονται ειναι δια μέσω του συνομιλητή τους και Δήμαρχου Αμυνταιου κου Ιωσηφίδη.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα οι..'' δηλώσεις '' μιλούν για τραίνο τον Μάρτη και κάθε χρόνος έχει κι έναν Μάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πατριώτη η αρίθμηση σταμάτησε την 28.1.12 ; η κάνουν πουλάκια τα μάτια μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι οχι, μια χαρά είναι τα μάτια σας. Οι μετρητές στην ανάρτηση δεν ενημερώνονται αυτοματα και εχουν την ημερομηνία της ανάρτησης.

    Για τρέχουσες μετρήσεις στο δεξι πάνω μερος του blog, και για τρέχουσες εξελίξεις στις νεότερες αναρτησεις. Ελπίζω να παγώσουν σύντομα οι μετρητές και να έρθει ΑΜΕΣΑ το τρένο..
    Διαφορετικά εχω μια καλη ιδέα για τα παλούκια που αναφέρει η σχετική παροιμία για τον Μάρτη.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή