Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταίες εξελίξεις μέχρι 8 Φεβ. 2012


Δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο του Γ.Λιάνη:                             
"Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2012
Μετά από πολυήμερες συναντήσεις και συζητήσεις του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και του Υπουργού και του βουλευτή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο οριστικοποιήθηκε η απόφαση της επαναλειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης με τρία δρομολόγια ημερησίως."

Την Τρίτη (7 Φεβρουαρίου) ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης συγκάλεσε ειδική σύσκεψη για την επανέναρξη λειτουργίας της γραμμής Έδεσσας - Φλώρινας, με τη συμμετοχή των βουλευτών, κ. κ. Ε. Κωνσταντινίδη και Γ. Λιάνη, του δημάρχου Φλώρινας, κ. Γ. Βοσκόπουλου, εκπροσώπων του Δήμου Αμυνταίου και του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Θ.Ζηλιασκόπουλου.

Ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή να εξεταστεί η επαναλειτουργία της γραμμής, ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την καλύτερη προώθηση του ζητήματος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται έπειτα από πολύμηνες ζυμώσεις που είχαν ξεκινήσει από τον τότε υφυπουργό Υποδομών, κ. Σπ. Βούγια, καθώς, λόγω της διακοπής των δρομολογίων, εκδηλώθηκε οξύτατη αντίδραση τόσο από τους φίλους του σιδηροδρόμου της Δυτικής Μακεδονίας όσο και από την τοπική κοινωνία, ενώ η αναστολή χρήσης της γραμμής παρολίγον να προκαλέσει την ανάκληση των κοινοτικών πόρων που δόθηκαν για τον εκσυγχρονισμό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους βουλευτές Στ.Κωνσταντινίδη και Γ.Λιάνη και τους δημάρχους Αμυνταίου και Φλώρινας, δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή της ΔΕΗ με το ποσό των 150.000€ (διαφήμιση) προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου