Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση για το πετρέλαιο και την τηλεθέρμανση, Τετάρτη 15.2.2012 έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Ο σκληρότερος χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας συνδυάστηκε με τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες της μεταπολίτευσης για να οδηγήσει πολλούς από μας σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας: δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας.

  • Τα ήδη μικρά εισοδήματα στην περιοχή μας έχουν καταρρακωθεί από τα περιοριστικά μέτρα των μνημονίων.
  • Τα σπίτια στις πόλεις και τα χωριά της ΠΕ Φλώρινας δεν είναι αρκετά μονωμένα.
  • Οι τιμές των καυσίμων, του πετρελαίου αλλά και των ξύλων και των παραγώγων τους αυξάνονται συνεχώς.
  • Το έργο της τηλεθέρμανσης 3 χρόνια μετά την ένταξή του για χρηματοδότηση στο ταμείο συνοχής καρκινοβατεί και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της μελέτης.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας, μια κίνηση πολιτών με πρώτο στόχο την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας και σύλλογοι της πόλης μας.

Δεν αντέχουμε να ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μας για θέρμανση.

Διεκδικούμε

  • Την άμεση μείωση της φορολογίας καυσίμων στο νομό μας μέχρι την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης.
  • Την υψηλότερη χρηματοδότηση στις περιοχές με πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες της ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών με κατάλληλη αναθεώρηση του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’οίκον»
  • Την ταχεία ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, του μόνου ενεργειακού δήμου χωρίς τηλεθέρμανση.

Όλοι την Τετάρτη στις 1:30 έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο μακριά θα ακουστεί η φωνή μας!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.

2 σχόλια:

  1. καλά βρε Μάικ .Πώς να ερθουμε όταν δημοσιοποιήτε ανακοίνωση στις 8πμ για συγκέντρωση στις 1.30 το μεσημέρι . Προχειρότητα και στο πόδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή