Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ!

…και δεν ήρθε.

Με ισχυρή δόση εμπιστοσύνης, αισιοδοξίας και καλής διάθεσης οι φίλοι του τρένου μαζευτήκαμε στον σιδηροδρομικό σταθμό το Σάββατο 30 Απριλίου για να υποδεχτούμε τρένο που μας υποσχέθηκαν.

Εμπιστοσύνη στον υφυπουργό μεταφορών που μας διαβεβαίωνε πριν από ένα μήνα ότι στις 30 Απριλίου θα είναι ο πρώτος επιβάτης του τρένου, στους εκπροσώπους μας στη βουλή, στην περιφέρεια, στο δήμαρχο ότι νοιάζονται για τα συμφέροντά όλων μας, και εργάζονται για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις τους.

Αισιοδοξία, γιατί δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε τις δράσεις μας μέχρι να ξανασφυρίξει το τρένο στην πόλη μας.

Καλή διάθεση, δεν αφήνουμε τη μαυρίλα που έχει πέσει γύρω μας να μας μαυρίσει τη ψυχή, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις, κάνουμε προτάσεις και πιέζουμε σε κάθε κατεύθυνση.

Βεβαίως,  παρά τη δική μας καλή θέληση, δεν ήρθε ούτε ο κ. Σ. Βούγιας, ούτε κανένας άλλος με τρένο, οι γραμμές σκουριάζουν όλο και περισσότερο και ο σταθμός είναι βουβός κι εγκαταλειμμένος. Το περιθώριο χρόνου που μας ζήτησαν και δώσαμε για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και να ξαναξεκινήσει το τρένο τελείωσε. Τώρα το λόγο έχει πάλι η κοινωνία!

Θέλουμε να μάθουμε τους λόγους της καθυστέρησης, δεν μας φτάνουν οι γενικές αποστροφές, οι μισές κουβέντες και οι κούφιες υποσχέσεις. Δεν θα δεχθούμε προσχήματα που παραπέμπουν την επαναλειτουργία στις καλένδες (βλ. Σεπτέμβριος).  

Διεκδικούμε το τρένο που όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι είναι όρος ζωής!

  • Με συχνότητα που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών. 
  • Με προσιτή τιμή που θα σέβεται την μείωση των εισοδημάτων μας και θα εξυπηρετεί και τους πιο οικονομικά αδύναμους. 
  • Με ποιότητα εξυπηρέτησης που θα εξασφαλιστεί στη σύμβαση μεταξύ των φορέων και τηςΤΡΕΝΟΣΕ (Χρόνος διαδρομής μέχρι 2:30 ώρες, ανταπόκριση με το ιντερσίτυ για Αθήνα) 
  • Με διασφάλιση της συνέχειας των δρομολογίων στο χρόνο και εξασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών που θα επενδύσουν στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
  • Με προοπτική για βελτίωση της υπηρεσίας και οικονομικής βιωσιμότητας μέσω της ηλεκτροδότησης της γραμμής.

Στη συνάντηση των μελών της κίνησης αποφασίστηκαν οι δράσεις μας για το επόμενο διάστημα.

  • Ενημέρωση για τις (μη) εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα 
  • Ανοιχτή εκδήλωση για το τρένο. 
  • Σειρά εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 120 χρόνων από την έναρξη των εργασιών στη γραμμή (Ιούνιος 1891).

    Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

    Φωτογραφίες από το σταθμό οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα βρίσκονται στο: https://picasaweb.google.com/116791576246544344204/302011#

    Για περισσότερες πληροφορίες
    Μιχάλης Πετράκος, τηλ. 2385051868, 6942984455

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου