Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τί έγινε εκείνο το τρένο;;

Πάνω απο τρείς μήνες πέρασαν απο την διακοπή των δρομολογίων του τρένου προς την Φλώρινα. Σε μια πόλη που η ανεργία γράφει διψήφια ποσοστά η πολιτεία με περίσσεια αναλγησία αποφάσισε την διακοπή των δρομολογίων του Τρένου. 

Με τον προαστιακό της Αθήνας να "βαπτίζεται"  άγονη γραμμή αφήνει την παραμεθόριο, τους ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες χωρίς Τρένο οδηγώντας την περιοχή σε συγκοινωνιακή υποβάθμιση.

Σε λίγο κύριοι των Αθηνών θα φύγουν και τα ψάρια από τις Πρέσπες και να δούμε πως θα κάνετε τα πανηγύρια σας εκεί.. Και ποιος πολιτικός δεν έχει περάσει ανέμελες βραδιές Αυγούστου στην Φλώρινα και στον Άγιο Αχίλλειο σιγοτραγουδώντας λαϊκά τραγούδια για την φτωχολογιά και μοιράζοντας υποσχέσεις στον καλόπιστο κόσμο της περιοχής.. Η πιο πρόσφατη απο αυτές, είναι του κυρίου Βούγια, του υφυπουργού Μεταφορών. Υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία του τρένου.. με βασική προϋπόθεση να πληρωθεί από τους εδώ Δήμους, την Περιφέρεια και άλλους χορηγούς..

Αλλά ποιος Έλληνας πολιτικός ταξιδεύει με το τρένο?

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 δρομολόγια. Είμαστε η πόλη του χιονιού. Επιτέλους και δω Ελλάδα είναι!




(Το μουσικό κομμάτι του βίντεο είναι από το τραγούδι "Το Τραίνο" από το συγκρότημα "Τρύπες" που ακούγεται στον δίσκο "Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια" του 1993.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου