Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΤΡΕΝΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, 9.30 π.μ.

ΟΛΟΙ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Το Σάββατο 19.3.2011 στις 9:30 κάνουμε προ-συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε στην Έδεσσα με ιδιωτικά μέσα. Από κει θα επιβιβαστούμε στο τρένο των 11:30 μαζί με μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας.

Στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου που θα μας περιμένουν στον σταθμό θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και συναντήσεις με φορείς.

Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η μετακίνησή μας να γίνει με αμαξοστοιχία από το σταθμό της Φλώρινας. Παρ’ότι είχε υπάρξει συμφωνία με την ΤΡΕΝΟΣΕ (με υψηλότατο τίμημα) για ενοικίαση αμαξοστοιχίας την τελευταία στιγμή η διοίκηση του ΕΔΙΣΥ και της ΤΡΕΝΟΣΕ ακύρωσε τα πάντα. Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΕΔΙΣΥ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλο για την άρνηση αυτή της τελευταίας στιγμής και τη μεθόδευση με την οποία έγινε , επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

Διεκδικούμε
  • Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας
  • Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν.
  • Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.
  • Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.

Φίλες φίλοι.

Έγιναν γνωστές από τον τύπο οι προθέσεις της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ για τα δρομολόγια της Φλώρινας. Θα ξεκινήσουν μόνο δύο δρομολόγια και μόνο αν οι πολίτες προμηθευτούν 2000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών προς 250 ευρώ τη μία.

Η σκανδαλώδης αυτή επιλογή δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τις απαιτήσεις μας για πλήρη δρομολόγια. Αντίθετα με προκλητικό τρόπο απαιτεί από μας να πληρώσουμε σε μετρητά και προκαταβολικά την υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας που διοχετεύεται αλλού και κυρίως στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας.

Αρνούμαστε το σιδηροδρομικό αποκλεισμό! αρνούμαστε την κοροϊδία! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας
http://florinatreno.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Theloume-to-traino-piso-sten-Phlorina/152323408155907

Για περισσότερες πληροφορίες
Μιχάλης Πετράκος, τηλ. 2385051868, 6942984455

4 σχόλια:

  1. Οι Υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ετοίμαζαν την εκδρομή, είχαν ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι για κάποια τροποποίηση και για την τιμή, και αφου διακινήθηκαν τα σχετικά έγγραφα, πήρε ο Τσάρος της Κυκλοφορίας (εκ συνταξιούχων κι αυτός, μεγαλοΠΑΣΟΚος, τ. συνδιακαλιστής και σωτήρας του Σιδηροδρόμου) και είπε "κ. ΧΧΧΧ Άκυρο, η Φλώρινα δεν γίνεται για τεχνικούς λόγους". Θα τα ρίξουν στον έλεγχο γραμμής που δεν προλάβαιναν και άλλα δακρύβρεχτα. Η εντολή ήρθε από το γραφείο του Εθνικού Εργολάβου, δηλαδή το Υπουργείο Μεταφορών κλπ, όπου εργάζονται οι Φιλιππινέζες του Ρέππας, Τσιώκας, Μαγκριώτης, Βούγιας υπό την επίβλεψη του τοποτηρητή του, τ. συντάκτη του περιοδικού για Φορτηγά και Λεωφορεία Car & Truck (εκδόσεων Μουρτά- Μπόμπολα) Μπαζαίου. Οι αχυράνθρωποι Θεοφανόπουλοι και Ζηλιασκόπουλοι, απλώς υπακούουν στας εντολάς και τας υποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΚΤΕΛ Ημαθίας και Πέλης, με τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορειούχων, είχαν προσφύγει στα Δικαστήρια και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την προαστιακή γραμμή Έδεσσας και έφαγαν τα μούτρα τους. Οπότε βρήκαν τρόπο να απαξιώσουν τη γραμμή μέσω του Υπουργείου κατευθύνοντας την Εταιρεία Συμβούλων Preis να αποφανθεί ότι πρέπει να καταργηθούν τα δρομολόγια της Φλώρινας και αρκετά της Έδεσσας. Και φυσικά να αυξηθούν τα εισιτήρια. Η οδική Χούντα και οι Εθνικοί Εργολάβοι έχουν πιά το πάνω χέρι. Η δήθεν Κυβέρνηση απλά τους υπηρετεί. Γιαούρτια που τους χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άρνηση παροχής συγκοινωμιακού έργου επ' αμοιβή, με διακιολογίες που δεν στέκουν, συνιστά το αδίκημα της απιστίας για τους Διευθύνοντες Συμβούλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και για κάθε Υπηρεσιακό Παράγοντα που συνετέλεσε στην απώλεια εσόδων της Εταιρείας. Τσακίστε τους υποβάλοντας άμεσα μήνυση. Η απαξίωση του σιδηροδρόμου είναι κατευθυνόμενη από τα οδικά και εργολαβικά υπερκέντρα αποφάσεων, αλλά τα κατώτερα στελέχη έχουν ποινικές ευθύνες και δεν καλύπτονται από ασυλία όπως οι Φιλιππινέζες του Υπουργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Otan ginetai mia kinisi opos auti tou trenou apofeugoume opos o diavolos to libani ti xrimatodootisi tis kinisis apo dimosious foreis tis perioxis kai tous ekprosopous to foreon.
    Xorigies idioton ypo proypotheseis einai epithimites kai to zitoumeno.

    Einai vari to timima tis anexartisias kai i kinisi tou trenou prepei na diafilaxei tin anexartisias tis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή