Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Προκύρηξη για την Πορεία της 13ης Μαρτίου


ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Διεκδικούμε

·        Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας
·        Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν.
·        Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.
·        Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.
·        Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.

Φίλες φίλοι.

Έγιναν γνωστές από τον τύπο οι προθέσεις της κυβέρνησης και της ΤΡΕΝΟΣΕ για τα δρομολόγια της Φλώρινας: θα ξεκινήσουν μόνο δύο δρομολόγια και μόνο αν οι πολίτες προμηθευτούν 2000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών αξίας 250 ευρώ έκαστη.

Η σκανδαλώδης αυτή επιλογή δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τις απαιτήσεις μας για πλήρη δρομολόγια. Αντίθετα με προκλητικό τρόπο απαιτεί από μας να πληρώσουμε σε μετρητά και προκαταβολικά την υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας που διοχετεύεται αλλού και κυρίως στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας (15 εκ. ευρώ).

  • Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο των 50εκ. της Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που μαθηματικά οδηγεί στον ακρωτηριασμό του δικτύου που θα χρειαστεί δεκάδες χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια για να ξαναφτιαχτεί.


  •  Ζητάμε από το υπουργείο μεταφορών να επανεξετάσει την κατανομή των χρημάτων της ΥΔΥ που σήμερα χρησιμοποιείται για να μετακινούνται άδεια βαγόνια στον προαστιακό και όχι οι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα γέμιζαν τα τρένα στη Δ. Μακεδονία.


  • Ζητάμε από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας να εντάξει τα απαραίτητα έργα ηλεκτροκίνησης στον σχεδιασμό της για το ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας να δρομολογήσει σε συνεργασία με τον ΟΣΕ τη σύνδεση Κοζάνης Καλαμπάκας αλλά, και κυρίως, να βάλει το σιδηρόδρομο στο κέντρο της πολιτικής της για βιώσιμες μεταφορές με συνδυασμένες μεταφορές τρένου λεωφορείου.


  • Ζητάμε από τους Δήμους να προωθήσουν τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών, ΚΑΠΗ, συλλόγων με τρένο εξασφαλίζοντας φτηνή μετακίνηση προς το συμφέρον των συμμετεχόντων και του προϋπολογισμού τους.


  •  Ζητάμε από σας, τους πολίτες να συνεχίσετε να υποστηρίζετε το ίδιο μαζικά τον αγώνα να ξανάρθει το τρένο στη Φλώρινα, μέχρι να καταλάβουν οι κύριοι από την Αθήνα ότι κι εδώ είναι Ελλάδα. Σας καλούμε να συμμετέχετε το άλλο Σάββατο 19.3.2011 στην Τρενοπορεία από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνουμε μαζί με την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας και την Επιτροπή για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου. Ξεκινώντας από το σιδηροδρομικό σταθμό της Φλώρινας και μέσω Έδεσσας καταλήγουμε με τρένο στο Σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.


Δηλώνουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να κερδίσουμε αυτό που δικαιούμαστε.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ – ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

Ευχαριστούμε για την ευγενική τους προσφορά  τα Ζαχαροπλαστεία Fresh
το Αρτοποιείο Βέλτσης, τα Μικρογεύματα Φιλίππου, το καφεκοπτείο «Αρωμα» και τα «Αλλοτινά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου