Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Το ψήφισμα

ΦΛΩΡΙΝΑ:  ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ!

Η περιοχή Φλώρινας έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα τον τελευταίο χρόνο από τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση της φορολογίας. Η κοινωνία μας μαστίζεται από την υψηλότερη ανεργία πανελλαδικά (15%) την μεγαλύτερη μείωση οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως την έλλειψη προοπτικής.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα εντείνει την απομόνωση της περιοχής μας και υπονομεύει την προοπτική της βιώσιμης κινητικότητας για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Πλήττει κυρίως τους φτωχότερους από μας που στερούνται έτσι τη δυνατότητα οικονομικής μετακίνησης.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ την αποδεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη, αντίθετα θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναπτυχθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές με επιπλέον δρομολόγια και νέες συνδέσεις. Το τρένο είναι ένα προσιτό, άνετο και φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς που προσέφερε πολλά στην ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας μέχρι τώρα και ζητούμε, με την βελτίωση και επέκταση της σύνδεσης μας, να μας μεταφέρει στο μέλλον.

Επειδή:
• Το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια
• Η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Έδεσσα
Θέλουμε να αφήσετε το τρένο να μας πάει στο μέλλον

Απαιτούμε:
• την άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων Φλώρινας Θεσσαλονίκης με πλήρη δρομολόγια. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ανεπαρκή σχέδια των 2 δρομολογίων ημερησίως.
• Την ανάκληση της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, ιδίως την κατάργηση της έκπτωσης της επιστροφής.

Διεκδικούμε:
• Την βελτίωση της υπάρχουσας γραμμής, τη σύνδεση με την Αθήνα, συνδυασμένες μεταφορές για τις τουριστικές περιοχές της Φλώρινας (Πρέσπες, Πισοδέρι. Νυμφαίο), και διεθνή δρομολόγια προς Μοναστήρι.


Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας
---------------------
email: florina_treno@googlegroups.com
www..: http://florinatreno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου