Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Κυριακή 14 Οκτωβρίου: να καλωσορίσουμε το τρένο μας!


Με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δρομολόγια Θεσσαλoνίκη - Φλώρινα ξεκινούν και πάλι από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και το τρένο επιστρέφει στην πόλη μας.

8000 Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι. Πέτυχαν να φέρουν πίσω το τρένο στην πόλη τους: με την υπογραφή τους, με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, με την οργή και την αποφασιστικότητά τους. Την Κυριακή δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!

Σημειώνουμε την σημαντική συνεισφορά της ΔΕΗ που έδωσε λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης καθώς και την ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του Δ. Αμυνταίου για το προσωπικό των σταθμών και τη συνεχή υποστήριξη του Πανεπιστημίου.

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι στα επίπεδα πριν την διακοπή αλλά με έκπτωση επιστροφής. Θα υπάρχουν επίσης εκπτώσεις για συχνούς επιβάτες με κάρτα. Περιμένουμε την ανακοίνωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η επαναδρομολόγηση με μεγαλύτερα και ταχύτερα τρένα είναι μια σημαντική εξέλιξη που βελτιώνει την ποιότητα  ζωής μας. Ο αγώνας όμως δεν σταματά εδώ. Το πιο σημαντικό είναι, τώρα που έρχεται, να το στηρίξουμε χρησιμοποιώντας το για τις μετακινήσεις μας. Από κει και πέρα χρειάζονται και άλλα βήματα για να αποτελέσει το τρένο όχημα για την βιώσιμη ανάπτυξη. Συνεχίζουμε για:

 • Ένα τρένο που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες της Φλώρινας και κυρίως οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.
 • Ένα 4ο ζεύγος δρομολογίων που θα φέρνει προς Φλώρινα τους εργαζόμενους μετά τις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εκτελεί το τελευταίο δρομολόγιο από τη Φλώρινα μετά τις 7 το βράδυ.
 • Συνδυασμένες συγκοινωνίες με κορμό το τρένο για τα χωριά εκτός γραμμής και ιδίως τους τουριστικούς προορισμούς (Νυμφαίο, Πρέσπες, Πισοδέρι κ.λπ.).
 • Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή, για να γίνει το τρένο οικονομικά βιώσιμο, με περισσότερα δρομολόγια ακόμα και μετά τη λήξη της σύμβασης με τη ΔΕΗ.
 • Σύνδεση με το Μοναστήρι και το Πόγραδετς, μετά την ολοκλήρωση των έργων από την άλλη πλευρά των συνόρων.
 • Ένταξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης Καλαμπάκας στον στρατηγικό σχεδιασμό του νέου προγραμματικού πλαισίου, για απευθείας σύνδεση με την Αθήνα.
Καλώς να ’ρθει το τρένο μας. Ας είμαστε όλοι στο σταθμό, την Κυριακή το πρωί στις 9:30 να το υποδεχτούμε.

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί φίλοι της Κίνησης,τη σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Γιαννιτσών που θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στα παραπάνω αιτήματα ,την ξεχάσατε ;
  Τι λες γι΄αυτό φίλε Μιχάλη Πετράκο;
  Μαζί δεν ήμασταν στη Σιδηροδρομική Πορεία για να τα διεκδικήσουμε;
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή