Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απο την επίσκεψη Βορίδη στο Αμύνταιο την Παρασκευή 4 Μαίου 2012


Οι φίλοι του Τρένου με παρέμβασή τους στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. Μεταφορών Μ. Βορίδη στο Αμύνταιο στις 4/5/12 έθεσαν το θέμα της επαναδρομολόγησης του τρένου στη Φλώρινα και της διασφάλισης των δρομολογίων με την συμπερίληψή τους στην σύμβαση υποχρέωσης παροχής δημοσίων υπηρεσιών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος μας Χ. Νεδέλκου ήταν οδυνηρή έκπληξη για μας η απουσία της Φλώρινας από τη σύμβαση που παρουσιάστηκε στη βουλή.

Ο υπουργός απάντησε ότι  υπάρχει  η δυνατότητα να προστεθεί η γραμμή της Φλώρινας στη σύμβαση αλλά το ποσό που μπορεί να διατεθεί δεν καλύπτει (μαζί με τα έσοδα από εισιτήρια) το κόστος της γραμμής. Όπως μας είπε, η επαναδρομολόγηση  θα γίνει όταν λυθούν τα νομικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην συνεργασία των Δήμων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Είμαστε άκρως απογοητευμένοι από την απάντηση που πήραμε καθώς δεν καταλαβαίνουμε καθόλου γιατί θα πρέπει η Φλώρινα να είναι η τελευταία προτεραιότητα στον σχεδιασμό των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, να ξεπεράσουμε τα όποια πραγματικά η προσχηματικά προβλήματα που εμποδίζουν την επαναλειτουργία. Ελπίζουμε το τρένο να ξανασφυρίξει σύντομα αλλά η υπομονή μας εξαντλείται!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας


Βίντεο και φωτογραφία είναι από το Περισκόπιο του Αμυνταίου
http://eperiskopio.blogspot.com/2012/05/blog-post_2332.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου