Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Θεσσαλονίκη μπορεί! Η Φλώρινα;

Χτες (11/7/11), στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια συνάντηση φορέων για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στον άξονα Θεσσαλονίκη Φλώρινα. Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έχει την βούληση να συνεισφέρει βάζοντας τις εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου του στο τρένο. Το ίδιο και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κ. Μακεδονίας (αναγνωρίζοντας και το γεγονός ότι έτσι λύνονται τα ερωτήματα ασφάλειας που απασχολούν τους γονείς). Η Κίνηση των Φίλων του Τρένου (συμμετείχε στη συνάντηση η Ά. Σπύρτου) τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την βασική αποστολή του τρένου να υπάρχουν πλήρη δρομολόγια σε προσιτή τιμή εισιτηρίου.

Είμαστε περήφανοι που ο αγώνας των Φλωρινιωτών έχει εμπνεύσει ανθρώπους από μακριά, που όμως αγαπούν τη Φλώρινα ή το τρένο, να συγκρουστούν με τοπικά συμφέροντα της περιοχής τους, όπως το σύστημα των σχολικών εκδρομών και των εκδρομών των ΚΑΠΗ για να προσφέρουν στους Θεσσαλονικιούς εκδρομές στην περιοχή μας με ασφάλεια, άνεση και χαμηλό κόστος αλλά και να στηρίξουν το τρένο ΜΑΣ. Μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;

Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας και να απαιτήσουμε από τους εκλεγμένους της περιοχής να ενισχύσουν και αυτοί το τρένο για να μας ενισχύσει κι αυτό:

  • Οι Δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης και να δεσμευτούν για τις μεταφορές με τρένο των φορέων που είναι συνδεδεμένοι με αυτούς, όπως τα ΚΑΠΗ.
  • Οι Δήμοι και η Περιφέρεια να καθιερώσουν τις συνδυασμένες μεταφορές με κορμό το τρένο που θα μεταφέρουν τους συμπολίτες μας από τα χωριά (το Νυμφαίο, τις Πρέσπες αλλά και όλα τα χωριά του νομού) και τους επισκέπτες από και προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο στόχος είναι με ένα εισιτήριο να φτάνει  ένας συμπολίτης μας από την Αχλάδα στη Θεσσαλονίκη και ένας επισκέπτης από την Αθήνα στον Αγ. Γερμανό!
  • Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να επιλέξουν, όπως οι Θεσσαλονικιοί, το τρένο για τις εκδρομές τους, άλλωστε το περιεχόμενό τους (περιβαλλοντική εκπαίδευση) είναι ταιριαστό με το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς.
  • Οι επαγγελματίες των μεταφορών και τουρισμού της περιοχής να μπορέσουν να συνεισφέρουν με καλές τιμές και εκπτώσεις αλλά και προσφέροντας καλής ποιότητας υπηρεσίες. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες, μόνο οι σχολικές εκδρομές αφορούν 270.000 μαθητές.

Θα είναι κρίμα οι φορείς της περιοχής να κλωτσήσουν μια ακόμα ευκαιρία που με κόπο χτίστηκε είτε για μικροσυμφέροντα είτε με διαγκωνισμούς για το ποιος θα πρωτοφέρει το τρένο.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και αναμένουμε..

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας


Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Πετράκος τηλ. 6942984455

1 σχόλιο: